De avonturen van Abby

Kate en Abby op het Animal Event 2012
Kate en Abby op het Animal Event 2012

Het is bijna zover, Cookie’s 2de nest is op komst. Met vele andere wachten we af wat er geboren gaat worden en of alles goed zal gaan.

Het juiste moment om voor mij nog even een stukje te schrijven over de avonturen van ons rode meisje Abby (Cookie’s Fortune Awake My Soul), dochter van Kate en Jackson.

Inmiddels is ze al ruim 5 maanden oud en woont samen met mij, Twan en Kate in Haps.

We zijn al op tijd (rond de 8 weken) gestart met de puppycursus, dit ging ontzettend goed. Abby had geen moeite met volgen, zit, aan de voet enz. Je ziet dan dat een aussie ontzettend snel dingen oppikt als het allemaal maar met een hoop plezier wordt gebracht. Mijn mening hierover is dat je alleen iets kan leren als je het leuk vind, dit geld voor de baas en de hond.

Je ziet dan ook dat je pup meer moeite heeft met alle indrukken op een druk trainingsveld, hier moet je dan veel meer energie insteken dan alle gehoorzaamheidsoefeningen. Inmiddels zijn we al geslaagd voor de basis gehoorzaamheid, natuurlijk blijven we deelnemen aan de trainingen ook met mama Kate.

Abby heeft een paar grote liefdes maar op nummer 1 staat: eten of zal ik zeggen vreten….?

Jammie...
Jammie..

Chronisch honger noemt mijn moeder het…. Abby doet alles voor voer, ook haar broers hebben er last van.. Een geweldige eigenschap als je wil trainen met je hond, maar een maand geleden kwam ze er achter dat je ook eten kan stelen bijv. van het aanrecht. Dus als je een flinke sprint neemt en dan zo hoog mogelijk richting het aanrecht springt heb je bijna altijd prijs. Resultaat: een zak ongekookte pasta, een zakje beloningssnoepjes en een strip paracetamol. Dit neem je dan mee naar je favoriete plekje om het op je gemak op te gaan zitten peuzelen.

Een andere grote hobby is slopen…. als je beste vriend (Twan) een nieuw overhemd heeft gekocht voor zijn nieuwe pak en die laat liggen voor de wasmachine.. Dan is er niets leuker dan deze door de tuin te slepen zodat er allerlei mooie scheuren in ontstaan en daarna even door het gras heen sleuren en als toetje: fijn begraven onder struiken! Wat een lol heb je dan als jonge aussie! Helaas hebben van dit laatste geen foto, niemand kon er op het eerste moment om lachen…

Ook een hobby van Abby, tijdschriftenscheuren!
Ook een hobby van Abby, tijdschriftenscheuren!

Na een paar weken denkt iedereen ‘Ohh we hebben weer een ‘terroraussie’ in huis, toch maar ff je dierbare spullen opbergen’.

Dit zijn een paar avonturen van onze kleine rode meid Abby. Jullie zullen zeker meer over haar horen.

5 Comments

 1. Wendy

  Leuk verhaaltje Mieke
  Zo te horen is Abby een echte deugniet. Hopelijk kunnen we nog eens een keer wandelen met Abby en Kate erbij.

  1. Mattie

   Onderzoekend type die pup!
   Jody van Esther is ook soms wat luidruchtig.
   Ben benieuwd wat Cookie gaat presteren.
   Net met Els de webcams gecontroleerd.
   Groetjes .

Comments are closed.