Canicross in Helden 2014

Canicross Helden 2014
Canicross Helden 2014

Vorig weekend waren we met 3 super koppels op ons eerste officiele Canicross event in de Heldense Bossen.
Vele van ons dachten ‘dat doen we wel ff’, nou wat viel dat toch ff tegen…..
Eerst mochten we een paar rondjes Bikejording aanschouwen, wat een snelheid en wat een teamwork met zo’n snelle hond voor je mountainbike en dan door het losse zand en modder heen… Respect hoor voor wat deze koppels samen doen.
Al snel kwamen de echte canicrossers te voorschijn, strak in een hardloopkostuum met een speciaal tuig en een gordel voor de eigenaar. De warming-up kon beginnen, mensen die echt bewust bezig zijn om samen met je hond te sporten. Toen de eerste hond van start mocht werden alle honden enthousiast, blaf blaf blaf… Tja wij hebben 3 aussie’s meegenomen die geen idee hadden wat we hier precies moesten gaan doen maar ff meeblaffen moet wel lukken.. Kate dacht waarschijnlijk dat dit het WK blaffen was….
Al redelijk snel mochten we na elkaar starten met 30 sec tijd tussen iedere hond. Ace mag thuis nooit trekken aan de lijn maar vandaag waren alle regels ff met vakantie, Hij sleurde mij de eerste 2 kilometer door alle bospaden, heuvels op, door het losse zand heen enzz.. Pfff tja doe dan maar je best om een Aussie bij te houden. Wat gingen wij snel als team, toch kijk je dan wel een beetje raar op als er iemand op zijn gemak jou voorbij komt lopen. Kim liep samen met Abby en Twan samen met Kate, moeder en dochter zochten elkaar al snel op en waren niet van plan van elkaars zijde te wijken. Er zat niets anders op voor Kim en Twan dan samen het parcours uit te lopen. Na 5,3 km waren we eindelijk bij de finish, wat een fijn gevoel! We hebben alle 6 een prachtige tijd gelopen, helaas nog geen plaats in de top 3 kunnen behalen. Voor de volgende keer dat we gaan deelnemen hebben we ons voorgenomen dat we nog meer gaan doen aan onze voorbereiding! En sommige personen willen misschien toch de korte afstand gaan lopen heb ik gehoord….
We zullen zien, dit canicrossavontuur wordt vervolgd.
Mieke

9 Comments

  1. Marcel, baasje van Jake

   Hallo Els,
   Ik had nog nooit van Canicross gehoord en heb even gegoogeld. Zo kwam ik bij Canicross Nederland uit. Voor de goede orde, ik heb die foto’s niet zelf gemaakt.
   Op de volgende pagina staan er ook, oa close-up van Ace, welke voor niet commerciele doeleinden gebruikt kunnen worden.
   http://pe-gu-fotografie.webklik.nl/page/pe-gu-fotografie
   https://picasaweb.google.com/108346482118914255264/Canicross?noredirect=1#slideshow/5970573399392654722

 1. Marcel, baasje van Jake

  Hallo Els,

  Ik heb deze foto’s niet zelf gemaakt maar op deze pagina gevonden. Had nog nooit van Canicross gehoord en heb daarom eens gegoogeld. Kwam bij Canicross Nederland uit.

  Op deze pagina staan nog meer foto’s, onder div. foto’s.
  http://pe-gu-fotografie.webklik.nl/page/pe-gu-fotografie

  Voor niet commerciele doeleinden mag je ze gebruiken. Ace in actie.
  https://picasaweb.google.com/108346482118914255264/Canicross?noredirect=1#slideshow/5970573399392654722

  Groetjes, Marcel

 2. Mieke

  Hallo Marcel,

  aan de laatste foto van Jake te zien lijkt hij inderdaad op zijn oom. Zaterdag vergiste ik me en dacht dat de foto van Jake op mijn telefoon Ace was.. 🙂
  Ik had ook al enkele foto’s gevonden en een paar op mijn facebook geplaatst.. Erg mooie plaatjes!

  Leuk dat jullie nog actief de website volgen!
  Gr. en een knuffel voor Jake

  Mieke

 3. Els

  Hoi Marcel, dank je voor de tip. Had ‘t kunnen weten, ben wat weblui geworden. 😛

  Maar stuur een paar foto’s van Jake? Misschien een goed idee voor een item: hondjes vergelijken?

Comments are closed.