Ik wil een Australian Shepherd!

Haai!
Haai!

“Ik wil een Australian Shepherd.” Dat is een gewaagde uitspraak. Weet waar je aan begint!

De Aussie is een werkhond in een gigantisch mooi jasje. En velen wil maar al te graag dat mooie jasje. Maar het gaat je wel minstens 2 jaar kosten om dat jasje enigszins passend te maken.

“A Dog is For Life, Not Only For Christmas.” Dat geldt voor iedere hond maar voor een Aussie wel een beetje heel veel meer.

“Ik wil een Aussie en het liefst gisteren nog!”
Het lijkt wel of men zich tegenwoordig nog maar weinig tijd gunt om een nieuwe hond uit te zoeken. Een hond uitkiezen zoals je een nieuwe koelkast op internet bestelt, dat gaat volgens mij niet.
Als je een hond een volwaardige rol in je (gezins)leven wilt laten spelen, neem je daar de tijd voor. Tijd voor het opvoeden en ook tijd voor het uitkiezen…

Zo maar wat kreten die me te binnen schieten, als ik me bedenk wat de aanschaf/keuze voor een Australian Shepherd allemaal met zich mee brengt. Vijf jaar geleden wist ik echt niet waar ik aan begon toen ik Cookie vanuit Duitsland mee naar huis bracht. En ik had toch al wat jaren hondenopvoedervaring.

Mmm, lekker bot!
Mmm, lekker bot!

Ik heb een paar stukjes die ik enige tijd geleden geschreven heb naar aanleiding van het opvoeden van mijn Cookie een plekje op deze website gegeven. Misschien heb ik voortzo nog wat meer inspiratie en worden het er wat meer.
In ieder geval hoop ik hiermee enigszins over te brengen hoe ongelooflijk niet eenvoudig het opvoeden van een Australian Shepherd kan zijn.

Weet waar je aan begint…

Mijn eerste Aussie

Putdeksel failure

Wandelen met Ace

Blaffen…

Kippendief

Leave a Reply