Els

Samen wandelen
Samen wandelen

Ik ben Els Fondse, getrouwd en trotse moeder van drie kinderen en (op het moment) drie honden.
Wij wonen nu ongeveer 20 jaar aan de Maasdijk in Demen (nog net in Noord-Brabant). Honden zijn al meer dan 40 jaar (pff, je wordt ouder) een belangrijk onderdeel van mijn leven en dat zal altijd zo blijven.

Samen met mijn steun en toeverlaat Paul heb ik al meerdere honden opgevoed, getraind, groot zien worden en weer terug moeten geven aan moeder natuur.

Kom je nog mam?
Kom je nog mam?
Allemaal in 1 auto
Allemaal in 1 auto

Ik heb natuurlijk de diverse takken van hondensport beoefend en wat theoretische en praktische kennis her en der opgedaan. Onder andere in de behendigheid, africhting, gehoorzaamheid en het speuren.
Dat zijn diverse cursussen, workshops en clinics van O&O, Band en de VDH. En uit puur theoretische interesse gedragsbegeleiding deel I bij van Hall. Zonder examen, want gedragsbegeleider wil ik niet worden.

 

Daarnaast heb ik wel les gegeven in de behendigheid, gehoorzaamheid en een enkele puppiecursus. Dat is al weer een aantal jaren geleden, want fanatiek met honden sporten en drie kinderen groot brengen is een wat ingewikkelde zaak.

Look @ the birdie!!
Look @ the birdie!!

Of de hondensportkriebels ook weer gaan opspelen weet ik niet. Het is als balanceren op het slappe koord, sporten met honden. Evenwicht houden tussen enerzijds het samen plezier maken en anderzijds het voorkomen van blessures is best moeilijk.

Mijn hondensportcarrière (carrière: nou ja, ik ben er meer dan 10 jaar druk mee bezig geweest) in de behendigheid en de africhting heeft diverse blijvende blessures (bij de honden ;-)) als onaangenaam bijeffect gehad. En ik denk niet dat ik meer dan gemiddeld pech heb gehad met mijn honden en ook niet dat ik meer dan gemiddeld onvoorzichig ben geweest. Zelfs al laat je je hond eerst volwassen worden en ga je pas op 2 jarige leeftijd zorgvuldig opgebouwd met hem aan de slag, dan nog heb je geluk als je blessurevrij een aantal jaren met je hond kunt sporten.

Hondensport...
Hondensport…

Als ik de tijd er voor kan vinden doe ik nu het liefst iets met gehoorzaamheid, obedience of speuren of iets dergelijks. Af en toe volg ik ook nog ‘s een ringtraining en dan heb ik ook een hoop lol. Ik vind nu dat hernia’s, HD, een kunstheup en artrose eigenlijk een te hoge prijs zijn voor zo’n korte tijd samen rennen, springen en vliegen. Maar wie weet…

Samen puzzelen
Samen puzzelen
Avondfietstochtje
Avondfietstochtje

 

 

Mijn honden hebben in ons gezin een volwaardig, zinvol en afwisselend leven en we gaan bijna elke dag een paar uur naar de bossen. Ze gaan regelmatig met z’n allen mee rennen naast (of rondom) de fiets. Of ze gaan met Paul mee als hij gaat hardlopen. En af en toe mag er eentje mee naar de stad. Maar het liefste ga ik gewoon een eind weg wandelen mèt mijn honden.

Ik heb altijd gezegd: “Ik ben geen fokker, er wordt al genoeg rotzooi op de wereld geschopt. Laat mij maar een mooi hondje bij een ander uitkiezen.”
Ergens in 2007 bedacht ik me dat je het ook kunt omdraaien en proberen om het zo goed mogelijk te doen. Een jaar later had ik de knop definitief omgezet en ga ik dus af en toe proberen een super nest met super puppies te fokken. 🙂 Haha….

12 Comments

 1. robert en annie

  hoi ik probeerde nog een paar foto`s op te sturen maar dat lukte
  leuk dat de site weer is aangepast
  groetjes aan iedereen en pretigge feestdagen

 2. Hai Els,

  wat jammer van Kate! Maar over een half jaar….. Jaa dan wil ik vast wel een pupje. Ik zat er net over te denken om je eens te mailen over hoe het met Kate ervoor stond… maar nu lees ik het op de website!! Balen, maar voor mij komt het beter uit.!
  groet van texel!

 3. Hoi Els,

  Nacht 1 met Cadey zonder problemen verlopen.
  Heerlijke knuffelhond is het heel vrolijk en absolut niet bang uitgevallen.
  Senna moet nog even wennen en Shadow vindt het geweldig hij is voorzichtig en lief. Ze beginnen nu al elkaar een beetje uit te dagen met speeltjes.
  We zijn echt heel blij met haar.

  groetjes aan iedereen. robert en annie

Comments are closed.